Pradžia
Lt En

Skelbiami 2024 m. kultūros ir meno projektų konkurso prioritetai

Skelbiami 2024 m. kultūros ir meno projektų konkurso prioritetai

Informuojame, kad patvirtinti Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis iš dalies finansuojamų kultūros ir meno projektų prioritetai 2024 metams.

  • Aktyvi ir kūrybiška bendruomenė. Projektai, kuriuose bendruomenės kartu su kultūros profesionalais siekia įtraukti miesto gyventojus į kultūrines veiklas pasitelkiant kūrybą, kultūros edukaciją, kūrybines partnerystes. Projektai, kurių pagrindinis tikslas – siekti kokybinio pokyčio per kultūrą.
  • Kultūros ir urbanistikos sinergija. Projektai, kuriais atskleidžiamas ir įveiklinamas Klaipėdos kultūros paveldas, veiklos vyksta viešose miesto erdvėse, teritorijose prie vandens, industrinio paveldo objektuose. Projektai, kurie skatina naujas kultūros raiškos formas ir įvairias meno praktikas.
  • Menininkams – geriausios sąlygos kūrybai ir kūrybiniams verslams pradėti ir vystyti. Projektai, kuriuose sudaromos palankios sąlygos profesionalių menininkų kūrybai ir jos rezultatų sklaidai, kuriais stimuliuojamas kūrybinių žinių ir patirties perdavimas, plėtojamos partnerystės, kuriami ir stiprinami kultūros tinklai. Projektai, kuriais kuriamos ir stiprinamos meno rezidencijos, o jų sudedamoji dalis – edukacija ir aktyvi bendruomenės įtrauktis į kūrybos procesus.
  • Atviras pasauliui daugiakultūris miestas. Projektai, kuriuose pasitelkiant daugiakultūrę miesto istoriją, atskleidžiamas ir stiprinamas miesto tapatumas. Projektai, kurie užtikrina Klaipėdos menininkų ir kūrėjų dalyvavimą tarptautinėse veiklose, skirtingų kultūrų, kultūros ir meno kūrėjų ir jų kūrybos pristatymą Klaipėdoje. 
  • Jūrinė kultūra. Projektai, kurie įtraukiomis kultūros ir meno priemonėmis aktualizuoja ir skatina pažinti jūrinę kultūrą, išlaikyti esamas ir plėtoti naujas jūrinės kultūros tradicijas, formuojančias Klaipėdos, kaip miesto ir uosto, kuriame patogu kurti, dirbti, gyventi ir ilsėtis, veidą.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad 2024 m. Lietuvos Respublikos Seimas yra paskelbęs Nato ir Europos sąjungos, Dainų šventės ir diplomatų Lozoraičių metais.

Primename, kad kultūros ir meno sričių ir programų konkursą planuojama skelbti spalio pradžioje. Apie konkurso pradžią skelbsime Klaipėdos miesto savivaldybės interento svetainėje www.klaipeda.lt 

Susipažinti su direktoriaus įsakymu dėl 2024 m. prioritetų patvirtinimo galite čia – įsakymas

Susipažinti su projektų finansavimo tvarkos aprašu galite čia – Tvarkos aprašas.  

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content